När det otäcka kommer för nära

Igår var jag ute och reste i jobbet. Under ett möte såg jag att det dök upp ett sms från en gammal gammal vän, en sån som inte hör av sig utan anledning. Hon smsade och sa att hon hade något hon ville prata om. Vi hördes när jag kom upp till hotellrummet.

En av mina första kärlekar är död. Hon dog i sömnen några dagar före sin 39-årsdag. Helt oväntat, helt utan förvarning tog allt slut. Hennes små döttrar förlorade en mamma, hennes kärlek förlorade sin fru, världen förlorade en lysande stark positiv kraft. Jag är chockad och mina tankar är kaos.

Det är nästan 20 år sen vi var tillsammans, vi har inte umgåtts alls på många många år, men sprungit på varann då och då.

Nu finns hon inte längre och jag känner mig jävligt dödlig.

Hela 90-talet och alla mina år på Möllan kommer tillbaka som knivskarpa minnesbilder, saker jag glömt, sånt jag med flit förträngt, sånt som skaver, sånt jag saknar.

Klyschor snurrar runt i skallen. Jag är tacksam att jag är kvar. Tacksam att jag kan få pussa mina barn godnatt, tacksam att det inte var jag. Samtidigt så oerhört sorgsen över att hon inte fick vara kvar, att hon inte fick förverkliga sina drömmar, att hon inte kan pussa på sina barn ikväll.

Känner mig sorgsen, tacksam och jävligt dödlig.

Annonser

2 svar till “När det otäcka kommer för nära

  1. Hela mitt <3

  2. Det är så förfärligt att när man är mitt livet, med småbarn och sömnbrist så är döden så närvarande. Den största skräcken, den värsta fienden. Jag är så fruktansvärt rädd för döden. För sjukdom och slutligt farväl. Det är outhärdligt att tänka vilken förlust de gjort – förlora sin fru. Sin mamma. Alldeles utan möjlighet att säga hejdå. Utan förvarning. Så fruktansvärt. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s