Planen

Planen börjar utvecklas så sakteliga. Jag har inte rört särskilt mycket på mig de senaste 20 åren så bara tanken på att komma igång och träna har känts som en brutalt lång uppförsbacke. Som gammal simmare har jag lyckats klämma in något simpass någon gång då och då, men det har varit så sällan att det knappt räknas. 

Jag vet inte hur det är för er andra att hitta tid till träning, men hemma hos mig är tid den största bristvaran och råkar det dyka upp lite tid så har jag varit mer sugen på att sova middag än att göra något annat. Därför har det blivit en av mina undanflykter, att jag inte hinner. Har man då simning som enda träningsalternativ så blir det ännu knöligare, simma kan vara bra på många sätt, men hela grejen med att åka till simhallen tar för lång tid .

I förrgår kom jag på att jag ju faktiskt skulle kunna följa Ks exempel och ge mig ut och springa. Jag har alltid sagt att jag avskyr att springa, men ska sanningen fram så har jag inte ens testat sen jag gick ut skolan, nu var det dags. Inga tider att passa och bara att sätta på sig skorna liksom.

Shoppade loss på träningskläder, skor och laddade hem en app och sen fanns det inga ursäkter kvar. Så igår var det dags, sakta och försiktigt hasade jag mig runt korta sträckan i elljusspåret i skogen, och tro det eller ej, men jag överlevde och gjorde om det idag igen.

Nu är planen att faktiskt (men sakta sakta) komma igång och springa på riktigt 3 ggr i veckan och sen lägga på ett pass yoga i veckan. Sen tror jag att ett av springpassen ska bytas ut när jag väl fått upp flåset, så att det blir 2 x spring, 1 x yoga och 1 x vadjagnukanhittapå.

Time willl tell, men med tanke på hur lite jag rör på mig nu så tycker jag att det borde göra stor skillnad och den skillnaden vill jag se på vågen och på minskat omfång. Det blir ingen särskild diet, tänkte satsa på måttlighet och toppa det med så lite socker som möjligt.

 Vad tror ni?

Annonser

4 svar till “Planen

  1. <3 <3 <3
    Jag tror det blir kanon!

  2. Jag prövade Viktväktarna och deras online medlemskap förra sommaren (efter att ha sett strålande resultat i omgivningen (Gullgossemamman exv)). Första gången jag testat en diet överhuvud taget, men för mig funkade det skitbra (och har hållt i sig). Man får koll på vad man stoppar i sig helt enkelt. Motionen är superbra för hälsan, men för ren viktminskning så tror jag att kosten är det viktigaste. Lycka till!

  3. Men åååå! Du bloggar ju igen!
    Du kommer klara det där kanin ska du se! Jag håller på dig Nylsa!
    Krama Anna langtanefterlivet.wordpress.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s