Restips?

I januari tänkte vi ta hela lilla familjen och åka på charter för första gången, måste passa på nu när båda barnen åker gratis innan lillstjärnan fyller två i februari.

Nu behöver jag som ovan charterresenär era tips. Vi vill ha lite värme men vill vare sig åka till diktaturer eller till länder som förbjuder homosexualitet, så nu har vi landat i att det nog är Kanarieöarna vi ska åka till. Men vilken ö ska vi välja? Tips på hotell, områden, arrangörer och annat vi ska tänka på när vi bokar mottages tacksamt. Än så länge har jag bara surfat runt lite på ticket.se och fattat att barnpool och lägenhet nog är krav, och så helst riktigt nära stranden och nära någon form av centrum.

Annonser

5 svar till “Restips?

  1. när storsötan var ett åkte vi till blue village på lanzarote: http://www.fritidsresor.se/resa/spanien/lanzarote/playa-blanca/blue-village-flamingo-beach-resort/
    galet barnvänligt, men utan att vara hyper (=skrikiga shower och hysteriska reseledare) överallt. barnpooler, fin strand och promenadavstånd in till mysig stadskärna med bra restauranger.
    en liten brasklapp bara, det är sju år sedan, mycket kan ha hunnit hända :)

  2. Vi har varit på Teneriffa några gånger och haft det jättebra där, aldrig bott på något RIKTIGT barnvänligt utan snäppet billigare. Vi har försökt hitta ställen med någon uppvärmd pool för det kan vara lite småkallt i ouppvärmda pooler så års, men uppvärmd betyder inte 30 grader utan snarare badbart, säg 20-23 grader. Med så små barn är det bra om det finns en plaskpool, ibland finns det ingen och ibland ligger den lite avigt till, så man får kolla noga på bilderna i katalogen. Vi är inga badkrukor så det har även blivit massor av bad i havet, men det ska ärligt sägas att det kan vara småkallt och framför allt blåsigt så års om man har otur. Vi har varit iväg två veckor nästan varje gång och hyrt bil och gjort ganska mycket utflykter, och då är Teneriffa suveränt för där finns makalös natur och en otroligt häftig vulkan att köra upp på och en massa annat. Men vill man mest bara bada går det nog bra med vilken kanarieö som helst. På Teneriffa har vi bott i Las Americas som inte har något jättemysigt ”centrum” direkt men man hittar sina ställen och strandpromenaden är turistig (på ett lite gammaldags sätt) men ganska skön. Los Cristianos är en riktig stad (men med en stor och central strand). Vi har åkt med Solresor som inte är någon stor barnarrangör direkt. Andra arrangörer har nog mer barnvänliga ställen men vi har varit nöjda.

  3. Los Christianos på Teneriffa är kända för sin handikappturism = ramper på stranden och hissar lite var stans. Man kan köra barnvagnen flera kilometer längs strandpromenaden.

    (Vi var där förra året med H i rullstol och Sockertoppen)

  4. vill ni vara garnaterade värme är det nog ändå egypten…om ni kan svälja att landet är som det är

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s