När lugnet kommer

Vi har landat nu, faktiskt landat i tvåbarnslivet utan att vare sig vara chockade eller särskilt kaotiska. Lugnet infinner sig ibland, inte så ofta, men när det väl kommer så är det extra efterlängtat och uppskattat.  

K är ute ikväll och jag är hemma med de två små.  Efter en rörig timme med gröt, tandborstning, pyjamaspåklädning, amning av lillpärlan parallellt med nattning av lillstjärnan och skrik från båda, efter den timmen har det varit lugnt. Nu har båda sovit ett bra tag och jag sitter här och toknjuter. Dricker ett glas rött, njuter av tystnaden och förundras över hur bra allt kunde bli.

Drygt tre månader har gått sen han kom, lillkillen som gjorde att lilla familjen helt plötsligt inte var så särskilt liten längre. Nu inser jag vad fort man glömmer. Det känns redan helt overkligt att jag har varit gravid, att han som nu känns så självklar i vår familj då var någon vi pratade med genom magen. Den gigantiska magen som jag nu bara kan se på bild men som jag inte riktigt kan fatta fanns på riktigt, kan inte fatta att den var en del av mig. Jag är framme nu, efter alla resor, piller, mediciner, ultraljud, minustester och annat så har jag landat, landat som Nylsa – tvåbarnsmorsan.

Hade tänkt lägga upp en förlossningsberättelse och sen säga hejdå till bloggen. Nylsa har fått barn nu, två stycken till och med. Vad mer finns att säga liksom? Men förlossningsberättelsen vill inte bli färdig och bloggen lockar, så kanske kommer Nylsa stanna kvar i bloggvärlden på något sätt. Vet bara inte i vilken form. Den som är tålmodig får se, för även om det går bra så går det knappast fort.

Annonser

7 svar till “När lugnet kommer

  1. Det är så ljuvligt att livet har så mycket oväntat att ge oss! Att vi ibland har tur och får det vi har drömt om! ( Inte bara tur, krävs ju också en hel del kämpande för vilka en del lycka, medan vi samtidigt vet att det inte alltid slutar lyckligt, vilket gör att vi också kan glädjas och njuta när lyckan väl kommer.) / Kronärtskocka som stött på din signatur genom åren och nu ler stort över att det har kommit två barn och en fru till dig!

  2. Vad fint det är att höra att ni har hittat hem. Jag vill fortsätta läsa om det och allt det andra. Det måste inte vara piller och minustester. Jag vill ha vardag. Utan dig i min blogglista skulle den ju bli jättetråkig! Sköt om er!

  3. Stanna kvar! Även om inläggen blir färre så är det fint att läsa då och då. Kram

  4. Ja, stanna kvar. Och va häftigt att du sitter med två barn och en fru nu!

  5. Du är inte klar. Det är nu det har börjat!! Jag vill läsa mer!
    Kram

  6. Du är verkligen bäst tycker jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s