Räkmacka

Idag var det dags för Kubb-test-ultraljud, vaknade nervös och grinig och med alla nerverna utanpå. Är redan hysteriskt kissnödig konstant och smet in på toa i väntan på att få komma in. Det skulle jag inte gjort. Lillpärlan utnyttjade det extra utrymmet som en tom urinblåsa gav och la sig bekvämt tillrätta genom att ställa sig på huvudet. Inget bra tyckte ultraljudstanten som försökte få pärlan att flytta på sig, men ack nej.

Trots att jag svepte en halvliter ramlösa och hoppade och studsade för fulla muggar så låg pärlan kvar, halvgömd och uppochner. Vi fick se en hel del annat som armar, ben, huvud, två hjärnhalvor, magsäck och urinblåsa men nackpalten gömdes väl.

Inte mycket att göra tyckte barnmorskan (eller läkaren, ingen aning), vi skickades hem för att komma tillbaka senare med fylld urinblåsa. Hade tänkt fira med räkmacka om allt gick bra, men nu blev det istället räkmacka och fika i väntan på att få komma tillbaka och göra ett nytt ultraljud. Hoppas så att vi inte firade för tidigt.

Snart dags att åka tillbaka, ska bara svepa lite vatten först. Håll gärna tummarna för att vi ska få se en fin smal liten nackspalt nu.

Annonser

2 svar till “Räkmacka

  1. MEGA GRATTIS till din mage!!!! Äntligen blev det verklighet, så glad för er skull. Underbart med syskon tätt, (vill oxå ) får börja jobba på det snart :-) Håller tummarna för att er undersökning ska gå vägen. Jag var ett vrak i våras när vi var iväg. Tog en evighet innan läkaren såg nått men till sist fick vi goda nyheter! Gick därifrån med nackspärr pga all anspänning innan och under ultraljudet. Kul att ni kallar lilla livet för Pärlan, vår tjeja fick det namnet i magen av sin kusin och nu är det hennes andra namn. KRAM, önskar er all lycka framöver

  2. Åh så störigt att man måste vara pinknödig. Hoppas det gick bättre omgång nummer två. Och hoppas allt såg bra ut!

    KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s