Väntar

Jag väntar och väntar och under tiden går faktiskt dagarna så sakteliga. Testar varannan dag, det är starka starka streck, ändå har jag svårt att lita på dem. Enligt familjelivs räknare har 15,7% av graviditeten gått nu, 6 fulla veckor och en dag. Det är grymt långt kvar. Läser och hör om trisomier, foster som slutar andas* i v 36, eller som dör efter att bara fått leva i ett par dagar. Det är svårt att värja sig. Försöker förtränga, pussar på lillstjärnan och tänker att jag vill ge henne syskon, att man måste våga.

Ska snart åka och hälsa på en liten nyfödd bebis, en IVF-bebis, ett frysförsök som gick bra. Försöker tänka att det faktiskt oftast går bra. Det är svårt att få rätt på proportionerna.

236 dagar kvar tilll bebis, 10 dagar kvar till VUL, jag väntar.

*Uppdatering: K påpekar snabbt att foster ganska sällan andas i vecka 36, skulle stått hjärtan som slutar slå, men oavsett villket så är det så läskigt att jag inte ens vill låta tankarna gå dit.

Annonser

4 svar till “Väntar

  1. Är det lättare andra gången för att du faktiskt har en lillstjärna att pussa på, eller svårare för att du längtar ännu mer?

  2. Det är mycket skit som kan hända (jag vet!), men risken är liten. Jag hoppas du vågar släppa oron, ministjärnan behöver det. Den tid du har ministjärnan i dig blir roligare så. Resultatet blir inte heller annorlunda. Och fallet, om nåt skulle hända (vilket det inte kommer göra), blir oavsett lika långt.

    Kram

  3. Det kommer att bli bra. Och framför allt: Det ÄR bra! Du är ju alldeles supergravid o kan dessutom fösa bort helt naturlig oro genom att pussa på vackraste Lillstjärnan :) All universums lycka till er! Kraaaaaam

  4. Det är svårt i början… Det är okej, liksom, man gör ingen fysisk skada genom att oroa sig eller att ha svårt att tro. Ta en hållplats på vägen i taget. Otroligt fint att UL närmar sig. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s