Steg 1 avklarat

Steg 1 på komma-igång-och-bli-försökare-igen-vägen avklarades idag. Grymt skönt. Av någon anledning hann jag bli rejält nervös under helgen, hann fundera och noja över det mesta, om vad som skulle hända om det funkade, om vad som skulle hända om det inte funkade, om oss och vår lilla familj som den ser ut nu, om biologi, om allt i stort sett. Nu är besöket avklarat och allt känns faktiskt bra.

Vi är godkända, det var vi egentligen redan innan, men då var det tänkt att K skulle bli gravid, nu har vi ändrat och journalen är omvänd. K har skrivit på att hon går med på att mina ägg befruktas med donerad sperma och att hon kommer påta sig föräldraskapet av det eventuella barnet.

Jag var inställd på att vi skulle behöva övertyga dem om att att få göra IVF direkt och slippa göra inseminationer innan, men det var inget snack, läkaren var överens med oss. IVF it is, och landstinget kan tänka sig att bjuda på upp till TRE stycken. Fantastiska nyheter för en fd singelförsökare som lagt mer pengar än hon vill tänka på i försökarpotten redan. Upp till TRE hela IVF:er, inkl eventuella frysförsök. Självklart är jag fortfarande skeptisk till att jag kan bli gravid och allt det där, men ändå, jag kommer göra de här tre försöken, och skulle det ändå inte funka så kan jag definitivt säga till mig själv att jag åtminstone har försökt. I så fall kommer jag ha gjort sju inseminationer och fem IVFer, sen får det nog räcka.

Annonser

Ett svar till “Steg 1 avklarat

  1. hallåååååå vad bra! grattis! 3 st! spännande att bli behandlad av en och samma läkare under hormonbehandlingen och sedan under själva utplock och ET…

    LYCKA TILL! KRAM till er alla tre – vilken resa ni ska ut på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s