kullerbyttsgymnast

Idag var det svårt att hänga med i svängarna. Vändningsförsöket skulle göras på förlossningen, den hemliga förlossningen dit man inte får komma på studiebesök längre eftersom de fortfarande är rädda för svininfluensa och andra vinterbaciller.

Väl där skrevs vi in och en barnmorska kände efter hur bebisen låg. Först sa hon att det var svårt att känna, men sen ansåg hon att bebisen låg kvar i säte. CTG sattes och vi fick vänta en stund. På kurvan och via högtalaren kunde vi höra att bebisen levde rövare, men inte mer än vanligt.

En halvtimme senare kom de in med UL-apparat och sa att det var dags för vändningen. Läkaren (grymt trevlig och i vår ålder) tyckte att det var svårt att känna vad som var vad, hon pratade om huvud och mjukdelar men såg lite osäker ut ändå,  fram med ultraljudet och där visade det sig att bebisen inte alls låg i säte längre utan mycket fint och lydigt hade kullerbyttat sig till rätt ställning med huvudet ner och rumpan upp.

Bra och märkligt.

Barnmorskan som tog emot oss var säker på att hon inte känt fel först, enligt henne har bebisen vänt sig under tiden vi var på sjukhuset. Jag är inte alls säker på att hon har rätt, tycker att K borde ha känt lite mer i så fall, men nångång har bebisen uppenbarligen vänt sig i alla fall. I tisdags såg vi huvudet i övre delen av livmodern, idag såg vi det i den undre delen. 

Inte alls fixerad och tydligen en väldigt vig bebis betyder nog att vad som helst kan hända nu.  Bara att vänta och se och försöka hänga med i svängarna. Jag vill att bebisen ska komma nu. Oavsett vilket så var det nog ett bra äventyr för oss, nu har vi sett förlossningsrummen, korridorena och känt på vibbarna, men kanske  ännu viktigare; nu vet vi att det kan bli kejsarsnitt  även om man önskar sig en vanlig förlossning. Det visste vi så klart innan också, men nu har det sjunkit in på riktigt. Det blir som det blir och vi får försöka anpassa oss.

Imorgon går vi in i vecka 38. Som jag förstår det betyder det att  det kan dröja hela fem veckor tilll. Jag hoppas vår bebis vill träffa oss snart, jag har väntat klart nu.

Annonser

9 svar till “kullerbyttsgymnast

 1. Själv stod jag på huvudet för att Bill skulle vända sig. Jag övade upp en huvudståendekapacitet på över en minut – det är en bedrift som höggravid faktiskt! Men inte tusan vände hon på sig i alla fall, hon är envisare än morsan…

  Ville bara säga att ibland läggs det upp som att just förlossningen är så himla viktig och den stora finalen. När den egentligen är en relativt snabbt överstånden startsträcka.

  Oh! Detta är så spännande!
  Kram från Maja

 2. Maja, du skojar väl? Jag kunde fasen knappt stå på fötterna som höggravid…. ;)
  Nåväl, skönt iaf att lillbus vänt sig rätt nu, vändningar kan vara rätt obehagliga har jag hört.
  Håller i övrigt med Maja: förlossningen är stor, men detär ju se’n som det B Ö R J A R!
  Kram!

 3. Hoppas att pyret ligger kvar med huvudet neråt, men om det nu blir snitt så är ju det också ett bra sätt att föda barn på – huvudsaken är ju att ungen kommer ut :-)

 4. Hoppas den kommer snart Nylsa, du och ni har väntat länge nog. Men bäbisar kommer precis när det är dags. Så vi trogna läsare kommer att titta in varje dag och vänta och vänta och vänta och vänta…

 5. Ja, nu blir det till att hänga här ännu trognare än vanligt. :-)

  Och förlossningen var så otroligt häftig, men det som var grejen var ju just att få träffa sin bebis på riktigt. (Även om det var riktigt coolt att få sticka ner handen och känna på huvudet när det var på väg ut, och sen försvann igen.)

 6. Det går så bra så utan förlossning… ;)

  Men nu tycker även jag att det vore dags för er bebis att dyka upp för det har varit en himla massa väntan sett i bloggperspektiv tycker jag…

  KRAM!

 7. jag förstår att väntan känns seg nu, efter så lång längtan o nu så nära mållinjen; eller startlinjen kanske! Håller alla tummar att allt går bra o att bäsen kommer snartsnart!
  Bamsekramar till er båda

 8. Åh!!!
  Så nära nu!

  kramar

 9. Men fina du och K, är det så nära tills h*n kommer! Iiiiiiiiiii vad spännande!
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s