Shoppar, fixar och funderar

Sakta men säkert börjar jag ta in att något stort kommer att hända i våra liv, det är fortfarande rätt obegripligt så klart, men små och stora praktiska steg tas så sakteliga och för varje grej blir det lite mera verkligt.

Vi var hos Ks ena syster för några veckor sen, med oss hem fick vi några nappflaskor och en nappflaskstorkställning. Mycket märkligt att se nappflaskor stå på bänken i vårt kök, så märkligt att varken jag eller K har kommit oss för att stoppa undan dem i något skåp än.

Lilla huset är litet, men vi har en hyfsat stor oinredd källare att växa i, så vi försöker göra vår trerummare till en fyra. Helgerna den senaste tiden har ägnats åt att bygga, gipsa och spackla väggar, nu är även tapeter hemköpta och snart ska de upp på väggarna. Därefter blir det äntligen dags att förvandla det gamla skruttiga gästrummet till det det var tänkt att bli från början, ett efterlängtat barnrum. Förhoppningsvis ska båda rummen vara klara till jul…

Vår rostiga gamla bil utan servo hamnade så klart på listan över välbehövliga förändringar, den duger helt enkelt inte till att köra runt med när vi kommer hem med en liten bebis, igår bestämde vi oss till slut, nu är en nyare 10 år yngre, säkrare och orostig variant inköpt. Kombi, med plats för barnvagn.

Barnvagnsdjungeln var nästa grej som skulle utforskas, hur bestämmer man sig för vad man ska ha, hur mycket det får kosta, nytt eller begagnat, rörliga eller fasta hjul osv? Planen var att kolla på nya och sen köpa en begagnad på blocket. Vi fick tummen ur och åkte till en barnvagnsaffär idag, träffade en tålmodig försäljare som kunde förklara skillanden på kombivagn och duokombi, visa sittdelar och liggdelar och hur man sätter ihop dem. Till sist såg vi en ensam stackars vagn i ett hörn, 2 000 kr billigare än alla andra vagnar. Utgående modell, sista exemplaret. Vi skulle ju bara titta, skulle inte lägga pengar på en ny vagn. Den var fin, den var billig och efter några minuters velande bestämde vi att den skulle bli vår. Nu står den här i vardagsrummet och påminner om det stora som förhoppningsvis ska hända, det är stort och magiskt. Jag tror faktiskt att jag börjar fatta, och jag vågar tro på att det är sant.

vagnen

Tack för alla grattis, ni är fantastiska allihop!

Annonser

8 svar till “Shoppar, fixar och funderar

 1. Grattis, mycket snygg vagn måste jag säga.

 2. Oh en vagn!!!! Och en bebis som ska ligga i den. Jag instämmer med Kapybaran. :-)

 3. :-) fina vagnen! Mmmm, det är lätt att falla för det nya, och när det är till ett bra pris dessutom. På något sätt är det som att det skall vara nytt till det nya livet! Vad kul det skall bli att ses!

 4. Åh, jag är verkligen glad! Jag följer er med spänning! Varmaste kramarna till hela familjen!

 5. Det är så roligt att handla!

  Vi velade också mellan ny och begagnad vagn, och eftersom vi är så veliga började vi titta tidigt. Vi trodde att det skulle ta tid för oss att bestämma oss för märke och modell, och sen att det skulle ta lite tid att hitta en snygg begagnad, och så ville vi ju ha lite beställningsmarginal ifall det skulle bli en ny. Hoppsan, sa det, och vi hade bestämt oss efter första besöket i affären. En vecka senare hittade vi rätt modell, i fjolårets (mycket snyggare) färg på Blocket för halva priset. Så vi blev med vagn i vecka 13…

 6. ettbarnblirtill

  Vilken fin vagn! Jag hade vagnen stående i vardagsrummet i några månader innan lillan kom. På slutet behövde jag knappt kasta ett öga på vagnen för att bli alldeles snyftig vid tanken på att hon snart skulle ligga i den…

 7. Myspysfrysryser när jag läser och ser vagnbild! Oh! Jag hade också vagnen stående inomhus medan vi väntade. Och ibland tog jag ut den på altanen och speglade mig i fönstret hållandes vagn. Det såg helt sanslöst otroligt ut.

  Stor kram
  Maja
  PS Nylsa, i natt drömde jag att du och jag gifte oss… Spännande va?! :-D Vart Tudorienne och Pelle hade tagit vägen framgick dock inte riktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s